Bedre indsigt og tidsbesparelser med Google Analytics erstatning

Kundecase: Fonden Langelands Elforsyning

Logo Fonden Langeland Elforsyning
Situationen

I foråret 2022 er der meget røre omkring Google Analytics. Flere EU-lande har erklæret det gamle Google Analytics ulovligt og Google reagerer ved at sætte en slutdato for brug af løsningen. Fra 1. juli 2023 er det ikke længere muligt at indsamle data om brugeradfærd i Google Analytics.

Fonden Langelands Elforsyning anvender Google Analytics på deres syv websites og er som mange andre virksomheder i vildrede om, hvad der er bedst at gøre. Som forsyningsselskab er de optaget af datasikkerhed og beskyttelse af data om brugeradfærd, så de har behov for at finde en god løsning hurtigt. Derudover står de foran at få bygget et af deres primære websites helt om, så indsigter om brugernes laden og gøren er vigtigt at opsamle og forstå for at skabe den bedst mulige brugeroplevelse på det nye website.

Efter at have mødt messbar digitalt på et webinar, tager kommunikations- & marketingmedarbejder, Christian Schou Jensen kontakt for at blive rådgivet om mulighederne.

Resultaterne

På baggrund af en kort analyse af den nuværende opsætning råder messbar til at kigge efter en erstatning til Google Analytics. Fonden Langelands Elforsyning beslutter sig for at afprøve Matomo og opretter deres egen testkonto, som messbar deler adgang til. Med messbars hjælp bliver Matomo opsat på et enkelt website. Ved afslutning af prøveperioden gennemgår messbar løsningen og viser:

  • Hvor de meste almindelige rapporter findes
  • Forslag til opsætning af events
  • Forslag til opsætning af målepunkter
  • Ny funktionalitet som ikke findes i Google Analytics – bl.a. heatmaps og split tests.
  • En samlet plan for hvordan alle syv sites skal konfigureres

Med en velafprøvet test og en god indsigt i mulighederne, kører Fonden Langelands Elforsyning videre med Matomo, som messbar hurtigt får opsat på alle syv websites.

Da Matomo har ekstra funktioner i forhold til Google Analytics, vælger de at opsætte heatmaps på to af deres websites. Det giver indsigt i, hvor langt brugerne scroller ned på siden og hvor de klikker med musen. Testen skal fungere som foranalyse til arbejdet med at bygge et nyt website. Da der 1 måned senere er indsamlet tilstrækkeligt data, går messbar og Fonden Langelands Elforsyning resultaterne igennem på et teamsmøde, hvor messbar giver konkrete anbefalinger til det videre arbejde.

Vi får langt bedre indsigter om brugernes adfærd

Vi havde behov for at finde ud af, hvad vi skulle stille op med Google Analytics. Messbar har været en pålidelig sparringspartner og hjulpet os med både at give et beslutningsgrundlag og med at få det nye webanalyse til at køre. Det har sparet os for en masse tidsspilde og frustrationer. I dag får vi langt bedre indsigter om brugernes adfærd og vi får også anerkendende nik fra kolleger, når de hører, at vi har løst problemet med Google Analytics i god tid.

 

 

Christian Schou Jensen fra Langeland Elforsyning
Christian Schou JensenKommunikations- & marketingmedarbejder, Fonden Langelands Elforsyning

Fakta om Fonden Langeland Elforsyning

Fonden Langelands Elforsyning er en lokal forankret koncern, der producerer og distribuerer el til forbrugere gennem flere selskaber. Det omfatter alt fra leveringsaftaler med slutbrugere til produktion af strøm fra egne vindmøller på Nordlangeland.
Læs mere på lef.dk

14
Medarbejdere
7
Websites
1910
Grundlagt
5
Måneders samarbejde

messbar ApS
Dyrehavevej 101
6000 Kolding
Danmark

English version
Privatlivspolitik

Søren Schnedler
schnedler@messbar.dk
4036 2829

Joakim Ditlev
joakim@messbar.dk
6160 1164